ОПТИМІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ СИСТЕМИ ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ НА ЕТАПІ ФОРМУВАННЯ МІСІЇ ПРОГРАМИ ЇЇ РОЗВИТКУ - Popov, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано етап генерування місії програми розвитку територіальної системи техногенної безпеки, включаючи об’єктові системи техногенної безпеки. Запропоновано оптимізаційну математичну модель структури і параметрів системи техногенної безпеки потенційно небезпечних об’єктів як продукту програми розвитку з урахуванням характеристик множини небезпечних впливів можливої надзвичайної ситуації на навколишнє природне середовище та населення регіону. Такий підхід дає змогу організувати ітераційний алгоритм визначення бажаних параметрів продукту програми розвитку територіальної системи техногенної безпеки.