ОБҐРУНТУВАННЯ РОЗДІЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ПРИСТРОЮ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ БЕЗПІЛОТНОГО АВІАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ - Bahinskyi, V.A.; Salnyk, Yu.P.; Opanasiuk, I.I.; Pashchuk, Yu.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто можливості пристроїв візуалізації (моніторів) робочого місця оператора безпілотного авіаційного комплексу щодо забезпечення необхідного рівня деталізації об’єкта, який виявляється за допомогою оптико-електронної системи збирання розвідувальної інформації. Досліджено етапи роботи оператора при сприйнятті та аналізі зображень з метою виявлення, розпізнавання та ідентифікації об’єкта повітряної розвідки. На основі критеріїв Джонсона розраховано мінімально необхідну піксельну щільність монітора. Подано пропозиції щодо обладнання робочого місця оператора безпілотного авіаційного комплексу.