ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРИНЦИПУ РОЗУМНОЇ ДОСТАТНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОМПЛЕКСНОЇ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Gryciuk, Yu.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглядаються питання обґрунтування особливостей реалізації принципу розумної достатності та економічної ефективності функціонування комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) на підприємстві, які дають змогу встановити його номінальні величини, а також оцінювати якість роботи системи захисту та здійснювати налаштування параметрів експлуатації. Виявлено, що на сьогодні розробити і впровадити абсолютно непереборну КСЗІ принципово неможливо. При достатньому обсягу часу і наявності сучасних програмно-технічних засобів можна подолати будь-який опір системи захист. Тому йдеться про достатній рівень якості роботи КСЗІ, при якому фінансові витрати на її побудову та експлуатацію, ризик успішної реалізації інформаційних атак і розмір можливого збитку від них були б співвимірними між собою та прийнятними для підприємства.