ВПЛИВ ДЕВАЛЬВАЦІЇ НА БАНКІВСЬКУ СИСТЕМУ УКРАЇНИ - Skoropad, I.S.; Usyk, A.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено теоретичні основи основних причин девальвації та її впливу на банківську систему України, обґрунтовано теоретичні засади здійснення валютної-курсової політики за допомогою такого інструменту, як девальвація, досліджено зовнішні і внутрішні чинники девальвації та проаналізовано їх вплив на банківську систему. Висвітлено динаміку зміни курсу гривні до долара США за 2014 – початок 2015 р. Обґрунтовано необхідність впровадження оптимальної комбінації регуляторних заходів Національного банку України для стабілізації валютного курсу та впровадження виваженого підходу до формування економічної політики держави.