СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ БАНКІВСЬКИХ РЕСУРСІВ ВІТЧИЗНЯНИМИ БАНКІВСЬКИМИ УСТАНОВАМИ У ПОСТКРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Rusynko, M.K. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто структуру і джерела формування банківських ресурсів та основні напрями вдосконалення ресурсної політики банківських установ. Представлено динаміку банківських ресурсів у докризовий, кризовий та посткризовий періоди і проаналізовано критерії їх формування та основні складові. Визначено умови формування власних, залучених і позичених коштів, їхню питому вагу в загальному обсязі банківського капіталу. Розкрито роль заощаджень населення і їх вплив на формування банківських ресурсів та на реалізацію активних операцій банківських установ.