ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ПРОЦЕСУ ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - PylypyukYа.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано підходи до теоретичного обґрунтування сутності поняття "фінансове забезпечення", узагальнено теоретичні положення та оцінено погляди вчених на це поняття. Вдосконалено визначення поняття "фінансове забезпечення інноваційного розвитку". Визначено ключові ознаки тлумачення сутності поняття "фінансове забезпечення". Охарактеризовано основні джерела фінансування інноваційної діяльності та визначено причини падіння показників інноваційної активності в Україні. Запропоновано заходи для вдосконалення механізму фінансування інноваційної діяльності.