ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МОДЕЛЕЙ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ - Gupalo, O.G.; ZhukО.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розкрито сутність понять "соціальна політика" та "модель соціальної політики держави". Проаналізовано основні особливості світових моделей соціальної політики держави та визначено підхід до побудови оптимальної моделі соціальної політики в Україні, яка відповідала б сучасним реаліям. Встановлено, що модель соціально орієнтованої економіки України має бути синтезом ліберальної, консервативно-корпоративної та соціал-демократичної моделей, тобто вона буде автентичною, при цьому орієнтуватиметься на ознаки, властиві зазначеним вище моделям.