УДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В КОНТЕКСТІ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ - Gavrilko, P.P.; Sokhanich, F.F. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто деякі питання вдосконалення фінансового менеджменту в контексті інноваційного розвитку підприємства. Проведено дослідження з мобілізації та використання фінансових засобів підприємств, у напрямку максимізації їх реальних пасивів та активів. Обґрунтовано роль зростаючого значення фінансового менеджменту, планування та прогнозування фінансової діяльності, а також необхідність фінансового управління інноваційним розвитком як системи принципів і методів розроблення і реалізації управлінських рішень. Встановлено, що розроблення фінансових моделей оцінювання та управління фінансовими ризиками, як частина загальної системи бюджетування на підприємстві, є досить надійним інструментом оцінювання та управління всієї системи фінансових ризиків на підприємстві.