"Золоте правило" фінансової стійкості - Chimshit, S.I.; Chalapko, L.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Управління фінансовою стійкістю є одним з основних елементів фінансового менеджменту на підприємстві, необхідною умовою стабільного розвитку підприємства. Тому саме зараз, у цей час підвищення процесів глобалізації в економіці, забезпечення фінансової стійкості та управління нею є однією з пріоритетних задач. Ключовим аспектом тут є поняття "фінансовий ризик", саме це поняття і формує проблему фінансової стійкості. Фінансовий ризик проявляється у ймовірності втрати платоспроможності в поточному періоді і в перспективі. Крайній прояв фінансового ризику – це банкрутство підприємства. Фінансовий ризик проявляється у ймовірності втрати платоспроможності в поточному періоді і в перспективі. Крайній прояв фінансового ризику – це банкрутство підприємства. Таким чином, основною проблемою формування фінансової стійкості підприємства є пошук оптимального співвідношення різних джерел фінансування діяльності підприємства. Досліджено вплив на фінансову стійкість управління оборотними активами, реалізацію нових інвестиційних проектів, рентабельність діяльності підприємства. Виходячи з найбільш важливих особливостей формування фінансової стійкості і для того, щоб мати можливість заздалегідь передбачати розвиток тенденції розвитку фінансового стану підприємства, запропоновано методичні рекомендації "золоте правило" фінансової стійкості, які попереджають можливі проблеми підприємства.