КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ З УРАХУВАННЯМ АНАЛІТИКО-ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО ПІДХОДУ - Prokhorova, V.V.; Cherepnia, G.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Удосконалено концептуальні основи управління ризиками машинобудівних підприємств з урахуванням аналітико-інструментального підходу. Визначено, що більш комплексним та раціональним є аналітико-інструментальний підхід до управління ризиками машинобудівних підприємств. Підхід дає змогу за допомогою вхідних параметрів, елементів, що впливають на об’єкт управління, а також за допомогою виконуючих систем управління підприємствами забезпечити максимальну ефективність діяльності підприємств. Перевагою використання внутрішніх елементів підходу щодо нейтралізації ризиків є високий ступінь альтернативності ухвалених управлінських рішень, незалежних, як правило, від інших суб’єктів господарювання. Зроблено висновок, що удосконалені концептуальні основи нерозривно пов’язані з практичним результатом і його втіленням у діяльності підприємств. За допомогою визначених концептуальних основ можна обробляти великий обсяг інформації, будувати управлінські рішення та зменшити ймовірність отримання негативного ефекту. Змодельований процес управління ризиками підприємств має дозволити більш структуровано, послідовно і системно виконувати всі функції, покладені на власників підприємств.