АНАЛІЗ ОСНОВНИХ НАПРЯМІВ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ МЕТРОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ - Lyubchyk, O.S.; Mykyjchuk, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано основні напрями вдосконалення системи метрологічного забезпечення виробництва харчової продукції. Здійснено порівняльний аналіз методів визначення показників якості харчової продукції. Розроблено вимоги до системи контролю якості харчової продукції: оперативність, достовірність, доступність. Сформульовано визначення узагальненого показника оперативності метрологічного забезпечення, ймовірність прийняття правильного рішення під час контролю (достовірність контролю) та коефіцієнт доступності харчової продукції. Масштаби "системи якості" мають відповідати завданням забезпечення якості продукції. Важливим завданням організації сучасних процесів виготовлення є вдосконалення систем вимірювань та контролю, основним змістом яких буде оперативний вплив на процес виготовлення харчової продукції.