ЗАСТОСУВАННЯ ГІДРОМЕХАНІЧНОЇ ТРАНСМІСІЇ НА ЛІСОВОЗНИХ АВТОМОБІЛЯХ - Shevchenko, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано переваги застосування гідромеханічної трансмісії на лісовозних автомобілях. Розглянуто методику підбирання гідротрансформатора та узгодження його роботи з двигуном автомобіля. Складено розрахункову та математичну моделі руху лісовозного автомобіля з гідромеханічною трансмісією та зроблено порівняльний аналіз параметрів розгону для автомобілів з гідромеханічною і механічною трансмісією. За допомогою комп’ютерної програми розрахунку поступального руху, з урахуванням крутильних коливань у трансмісії, отримано результати розрахунку параметрів розгону, паливної економічності та продуктивності лісовозного автомобіля з різною вантажністю.