МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ФУНКЦІОНУВАННЯ ДВОЛАНКОВОГО АВТОПОТЯГА В УМОВАХ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Zinko, R.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Транспортні засоби для роботи в умовах сільського господарства мають відповідати спеціальним вимогам, зокрема забезпечення високої прохідності і можливості працювати з причепами. Вплив зчіпних пристроїв ланок на роботу автопотяга загалом є особливо актуальним. Виконано дослідження динамічних властивостей дволанкового автопотяга в режимі гальмування залежно від характеристик зчіпного пристрою. Встановлено, що динаміка коливань автопотяга під час гальмування є істотно нелінійною, що спричинено наявністю зазорів, попереднім підтисканням та наявністю тертя у зчіпному пристрої.