МОНІТОРИНГ ҐРУНТОВИХ ВОД УРБОЕКОСИСТЕМ ЯК ОСНОВА РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ МІСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ (НА ПРИКЛАДІ МІСТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА) - Fomenko, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто систему екологічного моніторингу підземних вод міста Івано-Франківська. Актуальність цього дослідження виходить із необхідності функціонування безперервної системи стеження за якістю підземних (ґрунтових) вод, оскільки часто цей компонент навколишнього середовища використовується в цілях міського водопостачання. Запропоновано алгоритм моніторингу підземних вод, який включає створення бази екологічних даних із 12 найбільш поширених забруднювачів підземних вод, оброблення даних шляхом розрахунку сумарного показника забруднення, вивчення фонових концентрацій шляхом дослідження екологічного стану підземних вод Івано-Франківської області, побудова карти екологічного стану підземних вод. На їх основі обґрунтовано систему постійно діючого екологічного моніторингу підземних вод для урбоекосистеми міста Івано-Франківська.