ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПОЛІТИКИ ЗМЕНШЕННЯ ВИКИДІВ СО2 ЛІСАМИ УКРАЇНИ ПРИ РІЗНИХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СЦЕНАРІЯХ - Turkovska, O.V.; Ohremchuk, I.A.; Gusti, M.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розроблено три соціально-економічні сценарії, кожен з яких відображає можливий напрям розвитку економіки та енергетичної політики України щодо використання відновлювальних джерел енергії, фокусуючись на енергії біомаси. Кожен сценарій є чисельно виражений через ціну на вуглець та динаміку попиту на деревину. За допомогою імітаційної моделі Global Forest Model (адаптованої для України) показано, як змінюватиметься поглинання СО2 лісами, а також ефект запровадження податку на викиди СО2 у секторі лісового господарства для розроблених соціально-економічних сценаріїв.