МІКРОФЛОРА НАСІННЯ РОЗТОРОПШІ ПЛЯМИСТОЇ (SILYBUM MARIANUM (L.) GAERTN.) - PospelovaА.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Викладено результати фітоекспертизи насіння розторопші плямистої (Silybum marianum (L.) Gaertn.). Охарактеризовано показники якості, ступінь інфікованості та видовий склад патогенних мікроорганізмів. Визначено 7 видів грибів, які за класифікацією належать до двох класів: Deuteromycetes (види родів Fusarium, Alternaria, Botrytis, Sordariomycetes) та Zygomycetes (представники роду Mucor). Виявлено, що серед ідентифікованих мікроміцетів переважали гриби із родів Alternaria та Mucor (22 і 52 % відповідно). Менш поширеними були гриби родів Fusarium, Botrytis та Stachybotrys. Заспореність ними змінювалася від 1 до 7 %.