Експозиція декоративних представників родини Cornaceae (Dumort.) Dumort. у Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка НАН України - Klymenko, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Підібрано та обґрунтовано асортимент деревних рослин для створення експозиції "Декоративні представники родини Cornaceae (Dumort.) Dumort." у Національному ботанічному саду (НБС) ім. М.М. Гришка НАН України згідно з таксономією родини Cornaceae. Проведено порівняльний аналіз за категоріями внутрішньовидової мінливості рослин, які використовуються в експозиції, та їх об’єднання в біоморфологічні типи. Висвітлено багатофункціональне значення експозиції та її цінність для спеціалістів у галузі біології, учнів та аматорів, які можуть вільно ознайомитися з новими садовими формами та сортами родини Cornaceae вітчизняної та закордонної селекції, а також з прикладами використання цих рослин в озелененні.