ЕКОЛОГІЧНИЙ РИЗИК У ПРОЦЕСІ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Novak, U.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто екологічний ризик у процесі інвестиційної діяльності. Запропоновано класифікацію екологічного ризику у процесі інвестиційної діяльності за такими ознаками: сферою впливу (екологічний ризик для навколишнього природного середовища; екологічний ризик для підприємства); рівнем (ступенем) впливу (низький, середній, високий); можливими наслідками, пов’язаними з юридичною відповідальністю (ризик, пов’язаний з діяльністю підприємства; ризик, пов’язаний з участю в акціонерному капіталі; ризик, пов’язаний з приватизацією). Наведено основоположні принципи забезпечення максимальної ефективності процесу управління екологічними ризиками.