АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ОБСТЕЖЕННЯ ЛІСІВ НА РАДІОАКТИВНЕ ЗАБРУДНЕННЯ ДЛЯ ЇХ РЕАБІЛІТАЦІЇ - Krasnov, V.P.; Kurbet, T.V.; Davidova, I.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано методику обстеження лісів на радіоактивне забруднення, яке здійснено у 1991-1992 рр. Визначено, що внаслідок недостатнього фінансування таких робіт не обстежено всі лісові квартали, а результати цього обстеження мають суб’єктивний характер. Висновки зроблено на основі зіставлення матеріалів детального обстеження лісових насаджень 2014 р. з отриманими після аварії на ЧАЕС. Встановлено значну мозаїчність щільності радіоактивного забруднення ґрунту як у межах лісництв, так і лісових кварталів. Рекомендовано створити електронний банк даних за матеріалами обстеження лісів 1991-1992 рр. та новий, який би містив дані, отримані у період обстеження лісів для їх реабілітації впродовж останніх років.