ВПЛИВ ЛІСІВ НА СТАБІЛІЗАЦІЮ ТА ПОЛІПШЕННЯ СТАНУ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА МІСТА БІЛА ЦЕРКВА - Kovalevskyi, S.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Антропогенне навантаження у місті Біла Церква є досить великим. За даними статистики у Київській області, встановлено обсяги шкідливих викидів речовин від стаціонарних та пересувних джерел забруднення. Зібрано базу даних на основі проведеного лісовпорядкування у ДП "Білоцерківське ЛГ", а саме: розподілу вкритих лісовою рослинністю лісових ділянок та запасів головних лісотвірних порід, розподілу запасів деревостанів за групами віку та середніх бонітетів насаджень у межах групи порід. Опрацьовано комплекс математичних моделей множинних регресійних рівнянь конверсійних коефіцієнтів. За допомогою програми CARBON розраховано дані про фітомасу та депонований вуглець у лісах підприємства. Виконано розрахунок киснепродукувальної здатності лісів, що є важливим для екологічної стабілізації довкілля навколо міста.