МОНІТОРИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ІНТРОДУКЦІЙНОЇ ПОПУЛЯЦІЇ STAPHYLEA PINNATA L. У ФІТОЦЕНОТИЧНИХ УМОВАХ ДЕНДРОПАРКУ "ОЛЕКСАНДРІЯ" - Kalashnikova, L.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено інформацію про довготривалі моніторингові дослідження (2004-2014 рр.) інтродукційної популяції реліктового виду, занесеного до Червоної книги України, Staphylea pinnata L., яка формувалася в екосистемах дендропарку "Олександрія" із 1971 р. Наведено дані, які відображають зміни площі, чисельності особин, вікової диференціації в межах локусів популяції упродовж досліджень. Надано опис фітоценотичних та екологічних умов існування та кількісну оцінку морфометричних параметрів генеративних особин, які відображають їх життєздатність у локусах з різними екологічними умовами.