ДИНАМІКА ТАКСАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ МОДРИНИ У ЛІСОВИХ НАСАДЖЕННЯХ ЗАХІДНОГО ПОЛІССЯ - Belelya, S.O.; Kaganjak, Yu.Yo.; Debrynyuk, Yu.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Дослідження динаміки основних таксаційних показників – висоти, діаметра, запасу, площі поперечних січень Larix decidua Mill., Larix leptolepis Gord, Larix eurolepis Henry та Pinus sylvestris L. у свіжих і вологих сугрудах підтвердили наявність істотної вірогідної різниці у їх абсолютній величині. Найістотнішу відмінність у рості встановлено між сосною звичайною та модриною гібридною, дещо меншу – між сосною звичайною та модринами європейською і японською. Запропоновано прогноз основних таксаційних показників різних видів модрини та сосни звичайної на основі адекватних регресійних моделей.