ВЗАЄМОЗАЛЕЖНІСТЬ СТАНУ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА ПЕРЕБІГУ ДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Shnicer, I.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто економіко-математичне моделювання встановлення взаємозалежності та взаємовпливу стану функціонування закладів охорони здоров’я та перебігу демографічних процесів у Закарпатській області. Визначено, що побудовані моделі свідчать про об’єктивний взаємозумовлюваний вплив демографічних процесів у регіоні та стану здоров’я населення на результативність функціонування закладів охорони здоров’я і навпаки. Отримані моделі можна використати під час обґрунтування рішень щодо реформування системи охорони здоров’я на регіональному рівні, оптимізації мережі лікувальних закладів, скорочення медичних кадрів, вироблення стратегій підвищення ефективності функціонування закладів охорони здоров’я тощо, а також для прогнозування медико-демографічних процесів у регіоні.