ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ВИДІВ РОДУ VIBURNUM L. В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Demchenko, O.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Визначено динаміку декоративності 11 видів та 4 культиварів роду Viburnum L. в умовах Лісостепу України щомісячно протягом року. Представлено особливості оцінювання декоративних ознак для кожного об’єкта дослідження протягом вегетації. ЗаЛ.І. Рубцовим, усі види роду віднесено до фізіономічного типу калини звичайної. Виділено три фізіономічні типи в межах роду калина: калини звичайної, калини гордовини та калини канадської гордовини. Запропоновано асортимент калин для створення композиційних елементів насаджень, наведено рекомендації щодо можливого використання видів.