МОДЕЛЬ СТАТИСТИЧНОГО АНАЛІЗУ ПРОЦЕСУ ФУНКЦІОНУВАННЯ ГРУП АНГЛІЙСЬКИХ ПРИГОЛОСНИХ ФОНЕМ У СИСТЕМІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ СТИЛІВ - Khomytska, I.Yu.; Teslyuk, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано здатність кожної із груп приголосних фонем розмежовувати тексти, що репрезентують функціональні стилі англійської мови. Доведено, що середні частоти груп приголосних фонем є критерієм диференціації зіставлених текстів. Розроблено модель визначення стилерозмежувальної потужності груп приголосних фонем, яка встановлює місце кожної групи приголосних фонем у системі досліджуваних функціональних стилів: художнього (поезія, художня проза, драматургія), розмовного, газетного, наукового. Запропонована модель відображає специфіку процесу функціонування груп приголосних фонем, враховуючи позицію фонем у слові.