ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ БАНКІВСЬКОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА НАГЛЯДУ В УКРАЇНІ - Shchurevych, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано авторське тлумачення термінів "банківське регулювання" та "банківський нагляд". Розглянуто основні інструменти та методи, які застосовує Національний банк України під час виконання функції банківського регулювання та нагляду, а саме: методи адміністративного та індикативного регулювання, вступний, попередній, поточний і наступний контроль як елементи банківського нагляду. Акцентовано увагу на тому, що комплексне їх застосування забезпечить досягнення головної мети – сприяти ефективному та стабільному розвитку банківської системи України.