АНАЛІЗ ТАКСАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ СУХОСТІЙНИХ ДЕРЕВ У БЕРЕЗОВИХ НАСАДЖЕННЯХ УКРАЇНСЬКОГО ПОЛІССЯ - Golaka, M.A.; Bilous, A.M.; Matushevich, L.M.; Kovbasa, Ya.V.; Golaka, D.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено особливості змін динаміки таксаційних показників сухостійних дерев у насадженнях берези повислої в Українському Поліссі. Встановлено за допомогою непараметричного кореляційного аналізу наявність великої кількості статистично значущих зв’язків між таксаційними параметрами живих і сухостійних дерев березового деревостану. Теоретично визначено середньозважений термін знаходження сухостійних дерев берези у складі деревостану залежно від його віку. Здійснено спробу розробити математичні залежності таксаційних показників сухостійних дерев від аналогічних показників живих дерев.