ФІНАНСОВО-ОБЛІКОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВИТРАТ СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ ЩОДО БУХГАЛТЕРСЬКОЇ ПРАКТИКИ І ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА З ПРИЙНЯТТЯМ ЗАКОНУ ПРО ПОДАТКОВУ РЕФОРМУ - Strizhyk, U.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Перераховано основні зміни та нововведення у податковому законодавстві, що відбулись з прийняттям низки нормативно-правових документів, зокрема Закону про податкову реформу, які діють вже з 01 січня 2015 р. Особливу увагу звернено на визначення, визнання і розподіл витрат, формування собівартості стосовно вітчизняного і міжнародного бухгалтерського законодавства. Висвітлено важливість правового визначення і регулювання витрат, що є основою правильного розрахунку фінансового результату до оподаткування, а тепер і об’єкта оподаткування податку з прибутку. Визначено, що позитивним моментом податкової реформи є гармонізація українського бухгалтерського і податкового обліку.