ТЕНДЕНЦІЇ МЕДИКО-ДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ І МОЖЛИВОСТІ ПІДВИЩЕННЯ ДОСТУПНОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Shnicer, I.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто сучасні тенденції медико-демографічних процесів в Україні та Закарпатській області. Проаналізовано взаємозв’язок між кількістю закладів охорони здоров’я, забезпеченістю медичними кадрами, захворюваністю населення та економічною ситуацією в Закарпатській області та державі загалом. Визначено основні тренди в сфері охорони здоров’я та захворюваності населення, які тісно пов’язані між собою та з економічними процесами в нашій державі за останні роки. Окреслено основні заходи щодо підвищення доступності медичної допомоги населення у Закарпатській області завдяки розвитку приватних закладів охорони здоров’я, реформування державного сектору сфери охорони здоров’я та розвитку страхової медицини.