ПРОБЛЕМА "ПОДАТКОВИХ ЯМ" ПРИ БЮДЖЕТНОМУ ВІДШКОДУВАННІ ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ В УКРАЇНІ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ВИРІШЕННЯ - Chervinska, O.S.; Alfavitska, I.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Висвітлено шляхи здійснення бюджетного відшкодування ПДВ та автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ на основі Податкового кодексу України, негативні явища, які при цьому виникають. Проаналізовано динаміку автоматичного відшкодування ПДВ суб’єктам господарювання за 2013, 2014 рр. у Львівській області. Наведено загальну характеристику "податкових ям", визначено основні причини їх виникнення та запропоновано можливі шляхи для уникнення цієї проблеми. Здійснено характеристику можливих нововведень до податкового законодавства України зі стягнення та відшкодування ПДВ у 2015 р.