ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ОСНОВНИХ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ БІЗНЕСУ В ПЕРІОД КРИЗИ - Popovych, D.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто поняття оцінювання бізнесу, проаналізовано особливості застосування дохідного, витратного та ринкового підходів в оцінюванні вартості бізнесу. Розкрито основні методи в розрізі кожного підходу, виявлено переваги та недоліки їх застосування. Більшість підходів до оцінювання вартості бізнесу ґрунтуються на статистичних показниках і повною мірою можуть бути застосовані в умовах сталого економічного розвитку. Запропоновано врахування низки факторів при використанні кожного з основних підходів оцінювання бізнесу в кризовий період функціонування економіки.