ФОРМУВАННЯ АМОРТИЗАЦІЙНОЇ ВАРТОСТІ НЕОБОРОТНИХ АКТИВІВ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА - Sazhynets, S.Yo.; Ladnyuk, V.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто методичні підходи щодо встановлення величини амортизаційної вартості необоротних активів при їх зарахуванні на баланс промислового підприємства. Охарактеризовано порядок визначення теперішньої вартості майбутніх доходів від ліквідації необоротних активів, наведено методику визначення загальної величини ліквідаційних витрат. Висвітлено порядок формування прямих витрат на роботу механізмів та персоналу, яких необхідно задіяти для виконання ліквідаційних робіт, інших прямих та загальновиробничих витрат. Розроблено форму розрахунку амортизаційної та ліквідаційної видів вартості необоротних активів.