ІНСТИТУЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - Pochtaruk, I.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто фактори впливу на функціонування підприємств вугільної галузі. Проаналізовано стан та особливості функціонування вугільної промисловості регіону, досліджено динаміку основних показників функціонування вугільної промисловості Західного регіону України. Окреслено інституційне забезпечення конкурентоспроможності вугільної промисловості в Україні. Доведено необхідність розроблення ефективної системи заходів щодо розвитку вугільної промисловості регіону, яке потрібно здійснювати з обов’язковим урахуванням зовнішніх і внутрішніх факторів впливу на її функціонування та, відповідно, на рівень її конкурентоспроможності.