АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ НАДАННЯ СУБВЕНЦІЙ СОЦІАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ З ДЕРЖАВНОГО МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ - Maslyk, R.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено суть поняття субвенцій, проаналізовано основні види субвенції та акцентовано увагу на субвенціях соціального спрямування. Проаналізовано механізм та виявлено особливості фінансового забезпечення надання субвенцій з державного до місцевих бюджетів в Україні за 2008-2013 рр. Наведено оцінку нормативно-правовій базі щодо визначення порядку надання субвенцій. Окреслено основні шляхи до вдосконалення системи підтримки місцевих бюджетів державним бюджетом.