ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ВЕСНЯНОГО ЩЕПЛЕННЯ ДЕКОРАТИВНИХ ФОРМ MORUS ALBA L. - Vitenko, V.A.; Shlahak, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На основі опрацювання літературних джерел і власного практичного досвіду обґрунтовано особливості весняного щеплення декоративних форм Morus alba L. Визначено оптимальні терміни проведення весняного щеплення декоративних форм Morus alba L.: (M. a. ′Pendula′, M. a. ′Globosa′, M. a. ′Pyramidalis′, M. a. ′Contorta′, M. a. ′Macrophylla′, M. a. ′Tatarica′). Встановлено, що найбільш ефективними способами цього щеплення є покращене копулювання та за кору. Досліджено, що найбільшу частку зростання підщеп і щеп мають M. a. ′Tatarica′ та M. a. ′Pendula′