ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕКОНОМІЧНИХ МЕХАНІЗМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОЛІТИК УКРАЇНИ ТА РУМУНІЇ - Kobzar, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто особливості структури економічних механізмів реалізації екологічної політики Румунії та України. Проведено порівняльний аналіз зазначених економічних механізмів. Визначено найефективніші економічні інструменти. На основі досвіду Румунії запропоновано напрями вдосконалення економічного механізму реалізації екологічної політики України: податок для досягнення норм утилізації пакувальних матеріалів; авансові платежі для фінансування повторного переробляння відходів електричного та електронного обладнання.