ОСНОВНІ ШЛЯХИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ - Polovinchak, L.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено особливості організації обліку в бюджетних установах, запропоновано пріоритетні напрями реформування цієї сфери. Доведено, що економічна ситуація в бюджетній сфері вимагає практичного вдосконалення системи обліку і теоретичного її перегляду з метою врахування нових явищ і процесів. Найважливішим з таких явищ є вдосконалення системи управління бюджетними установами. Зважаючи на активізацію інтеграційних процесів, сьогодні ключовим напрямком модернізації обліку та звітності є запровадження в державному секторі національних стандартів, розроблених на основні міжнародних. Доведено, що для реформування системи обліку та звітності необхідно також розробити Єдиний план рахунків, який має гармонізувати з бюджетною класифікацією, базуватися на методі нарахування та забезпечувати формування національних рахунків з урахуванням специфіки бюджетних установ.