МІЛІТАРИЗАЦІЯ ЕКОНОМІКИ ЯК ЧИННИК ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ В УКРАЇНІ - Majovets, Ye.Yo.; Yarema, O.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто проблеми, пов’язані з інструментами, методами і пріоритетними напрямками розвитку економіки України в період нестабільності і збройних конфліктів. Досліджено потенціал військово-промислового комплексу України, його місце і роль у системі національної економіки і безпеки. Доведено, що за певних умов ВПК здатний стати потужним чинником економічного зростання. Це підтверджено практикою розвинених країн світу, яка засвідчує, що у ВПК нагромаджуються найновіші досягнення науково-технічного процесу, формується інноваційний потенціал, використовується найбільш кваліфікована робоча сила.