ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ - Dutchak, I.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто роль ціноутворення на лікарські засоби як ключового елементу у забезпеченні належного доступу населення до медичних препаратів, що є однією з функцій сучасної правової демократичної держави та важливим елементом соціальної політики. Способами полегшення доступу населення до лікарських засобів є зменшення ціни на них, надання пільг, часткове чи повне фінансування державою, особливо це необхідно у разі життєво важливих ліків. Розглянуто наслідки введення референтного ціноутворення для формування ціни на території України для суб’єктів господарювання, що впроваджується у контексті реформи сфери охорони здоров’я.