ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ЛІКВІДНІСТЮ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Hrudzevych, Ya.V.; Tabachuk, Yu.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Узагальнено методи управління ліквідністю банківської системи. Проаналізовано зарубіжний досвід управління ліквідністю у Словаччині, Чехії, Туреччини, Казахстані та Росії. Визначено спільні та відмінні риси управління надлишковою ліквідністю у посткризовий період. Досліджено сучасну практику використання Національним банком України обов’язкових нормативів ліквідності. Визначено проблемні питання теоретичних і практичних аспектів регулювання ліквідності банківських систем. Вирішення цих проблем дасть змогу підвищити ефективність управління банківською ліквідністю.