ВПЛИВ КУТА ПОВОРОТУ КОЛОДИ ВІДНОСНО ЇЇ ПОЗДОВЖНЬОЇ ОСІ НА ОБ’ЄМНИЙ ВИХІД ПИЛОМАТЕРІАЛІВ - Mayevskyy, V.O.; Masliy, V.V.; Myskiv, Ye.M.; Matsyshyn, Ya.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
За результатами розпилювання колод на пиломатеріали у виробничих умовах створено моделі цих колод. Здійснено імітаційне моделювання розпилювання кожної колоди розвальним способом на пиломатеріали з урахуванням повороту колоди відносно її поздовжньої осі. Встановлено, що кут повороту колоди відносно її поздовжньої осі істотно впливає на об’ємний вихід пиломатеріалів. Різниця граничних значень діапазону зміни об’ємного виходу пиломатеріалів в межах однієї схеми розпилювання становила 1,52-23,58 % для досліджуваних варіантів.