ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ СІЛЬСЬКИХ СЕЛІТЕБНИХ ТЕРИТОРІЙ ПІВНІЧНОЇ ЧАСТИНИ ЖИТОМИРСЬКОГО ПОЛІССЯ - Tamyr, B.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Висвітлено агроекологічний стан сільських населених пунктів зони радіоекологічного контролю північної частини Житомирського Полісся. Наведені дані щодо середнього вмісту основних поживних речовин у ґрунті, якість питної води і рослинної продукції, яка вирощується на присадибних земельних ділянках цих населених пунктів (забруднення такими токсикантами як нітрати, важкі метали, хлориди та ін.).