ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ПРИРОДНОГО ЗАЛІСНЕННЯ ТА ЛІСОВОЇ ФІТОМЕЛІОРАЦІЇ ПОСТТЕХНОГЕННИХ ТЕРИТОРІЙ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ - Henyk, Ya.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розкрито переваги та недоліки, можливості та загрози (SWOT-аналіз) природного лісовідновлення та лісової фітомеліорації посттехногенних територій Карпатського регіону України. Розглянуто можливості збільшення покритої лісом площі шляхом проведення комплексу заходів із заліснення посттехногенних територій та відтворення лісових насаджень різного цільового призначення. За результатами досліджень встановлено видовий склад фітоценозів посттехногенних територій Карпатського регіону України, сформованих внаслідок природного поновлення лісових насаджень та створення лісових культур. Окреслено необхідні умови формування стійких і стабільних лісових екосистем на посттехногенних територіях.