ВПЛИВ ЕФЕКТИВНОСТІ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА НА РІВЕНЬ СТРЕСОСТІЙКОСТІ ЙОГО ПЕРСОНАЛУ - Dorosh, I.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено критерії системи менеджменту підприємства, які дають змогу конструктивно вирішувати стресові ситуації, а також забезпечувати високий рівень стресостійкості персоналу. Виділено конкретні стресові ситуації, які у процесі управлінської діяльності можуть мати як конструктивне, так і деструктивне вирішення. Запропоновано характеристики системи менеджменту підприємства, які позитивно впливають на процес регулювання стресових ситуацій. Серед таких характеристик: цілісність організації, спосіб створення цінностей для споживачів, соціальний вплив організації, "креативна руйнація" тощо. Надано пропозиції щодо подальших досліджень процесу регулювання стресових ситуацій на підприємствах.