ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ АВТОМАТИЧНОЇ СЕГМЕНТАЦІЇ ЧАСТКОВО СПОТВОРЕНИХ ЗОБРАЖЕНЬ - Piontko, N.V.; Karpinski, M.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розроблено інформаційну технологію автоматичної сегментації частково спотворених зображень, яка базується на двох критеріях сегментації: один на базі вейвлет-перетворення, а інший – модифікований критерій на базі сингулярного розкладу матриці. Модифіковано метод сегментації на підставі методу визначення межь шляхом застосування комбінованого критерію. Запропоновано адаптацію методу автоматичної ідентифікації змазаних зображень для ідентифікації типу спотворення сегментів частково спотворених зображень. Оцінено ефективність роботи технології, яка становить 89 %.