РОЗРОБЛЕННЯ АЛГОРИТМУ ТА СТРУКТУРИ ДАНИХ ДЛЯ ОБЧИСЛЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ПОШИРЕННЯ УЛЬТРАЗВУКОВИХ МОД ЛЕМБА - Lyutak, I.Z. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі методу скінченних елементів розроблено підхід для обчислення параметрів поширення ультразвукових спрямованих хвиль. Суть підходу полягає в розробленні такої структури даних збереження результатів розрахунків, щоб алгоритм набув властивостей масштабованості та модульності. Наведено основні елементи моделі обчислення поширення ультразвукових спрямованих хвиль. За основу моделі взято реалізований у пакетах скінченного елементного аналізу алгоритм власних коливань із циклічною симетрією. Такий алгоритм є стабільним і верифікованим. Представлено результати розрахунку хвильового числа від частоти для одинадцяти мод (симетричних та антисиметричних).