КРИЗИ РЕГІОНАЛЬНИХ І НАЦІОНАЛЬНИХ БАНКІВ США ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПОСТКРИЗОВОГО РОЗВИТКУ США - Buryak, O.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто питання кризи регіональних і національних банків США та перспективи посткризового розвитку країни. Зазначено, що фінансова криза виявила слабкі місця в банківській системі США і зокрема кожного банку і вплинула на великі фінансові установи, які колись були одними з найпотужніших у світі. З’ясовано, що безпосередніми причинами кризи банку є неповернення наданих ним позик, знецінення інвестицій та втрати при строкових угодах тощо. Банківська криза була наслідком ризикованих фінансових операцій на ринку нерухомості. А одним із вирішальних показників виникнення кризи регіональних банків були невиправдані та ризиковані операції для фізичних осіб з іпотечних операцій. Зроблено висновок, що для банківської системи стратегічне антикризове управління повинно бути важливою складовою у банківській діяльності.