ТРАНСФОРМАЦІЯ СКЛАДОВИХ КЛАСИЧНОГО "КОМПЛЕКСУ МАРКЕТИНГУ ПІДПРИЄМСТВА" У СУЧАСНИЙ "КОМПЛЕКС МАРКЕТИНГУ СПОЖИВАЧА" - Fomishyna, V.M.; Fedorova, N.E. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто передумови процесу трансформації класичного комплексу маркетингу "4Р" у "комплекс маркетингу споживача". Проведено аналіз та порівняння теоретичних аспектів сучасних концепцій комплексу маркетингу із класичною теорією "маркетинг мікс". Виявлено потребу в акцентуванні уваги на комплексному аналізі потреб цільової аудиторії як важливому елементі формування маркетингових комунікацій сучасних підприємств. Наголошено на можливості синтезу елементів існуючих теорій комплексу маркетингу для досягнення максимального взаємного задоволення потреб виробників та споживачів.