ТЕХНОЛОГІЇ ПРОЕКТНОГО НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ІТ-ФАХІВЦІВ - Slyusarchuk, Yu.M.; Dzhavala, L.L. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Для вирішення проблем формування компетенцій під час реалізації освітнього процесу підготовки ІТ-фахівців та створення необхідної траєкторії підготовки запропоновано широко використовувати технології проектно-орієнтованого навчання. Розроблена модель формування компетентностей під час проектно-орієнтованого навчання визначає взаємозв’язки між етапами реалізації проекту, особливостями формування компетенцій на трьох рівнях та результатами навчання. Когнітивне моделювання базується на найбільш затребуваних компетенціях, які визначені роботодавцями. Зіставлення показників сформованості компетентностей під час проектно-орієнтованого навчання дає змогу побудувати ефективну структурно-логічну схему навчальної роботи студента з відповідною послідовністю дисциплін та їх змістовим наповненням, а також обґрунтувати поєднання нових і традиційних освітніх технологій.