АЛГОРИТМ ЛІСОКОРИСТУВАННЯ ДЛЯ ГЛОБАЛЬНОЇ ГЕОПРОСТОРОВОЇ МОДЕЛІ G4M З ВРАХУВАННЯМ СОРТИМЕНТНОЇ СТРУКТУРИ - Turkovska, O.V.; Gusti, M.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Стандартний алгоритм лісокористування у глобальній геопросторовій моделі лісу G4M побудовано таким чином, що об’єм рубок передусім залежить від попиту на деревину. Проте попит на деревину не є розподіленим відповідно до сортиментної структури. Розроблено новий алгоритм на основі вже існуючого, який складається з двох блоків та почергово обчислює потенціал лісозаготівлі за двома групами сортиментів (пиловник і фанерний кряж та інші сортименти деревини), виходячи з попиту на них. Удосконалений алгоритм перевірено на прикладі України.